donderdag 20 februari 2014

Carita Progressif Démaquillant Bi-Phase yeux

Carita Progressif Démaquillant Bi-Phase yeux
Carita is een chic Frans salonmerk dat ontstaan is toen twee Franse dames besloten de eerste vrouwelijke kappers in Parijs te worden. Zij openden hun salon in 1945 an de Rue du Faubourg St Honoré nummer 5. Niet de minste locatie en al snel werkten de zusjes Carita samen met destijds jonge modeonterpers. Al vanaf het begin draait het bij Carita om drie dingen: Luxe, vrouwelijkheid en vakbekwaambeid.

Carita is glamour maar op een elegante Paris Chic manier, voor de producten zijn hoogwaardige ingrediënten en high tech research vanzelfsprekend waardoor Carita haar gebruikster een effectief product kan bieden wat eenvoudig te gebruiken is.

Als 16 jarig meisje kocht ik al (na een tijdje flink sparen) een haarmasker van Carita, dit masker leek wel pure karitéboter zo rijk van textuur en mijn opstandige puberhaar veranderde na gebruik van het masker altijd in een weelderige dos glanzende pijpekrullen. De shampoo was destijds ook al heel bijzonder, de shampoo was er namelijk eentje die niet schuimde en waar mijn haar en vaak kriebelende hoofdhuid heel erg blij van werden. Ik had na een tijdje een flinke collectie Carita producten staan, van shampoo en haarmasker tot gezichtscème en een heerlijke droge lichaamsolie. Hoe gelukkig ik ook met het merk was, ik ben haar toch uit het oog verloren. Des te leuker om het merk nu te herontdekken.


De ontdekkingstocht is gestart bij de oogmake-up remover. De Carita Progressif Démaquillant Bi-Phase yeux is een twee fasen remover die je dus even moet schudden voor gebruik om de twee vloeistoffen te mengen. Gebruik voor elk oog een schoon wattenschijfje (een paar druppels water op je wattenschijfje zorgen ervoor dat je flacon langer meegaat) en breng dit wattenschijfje aan op het gesloten oog. Eventjes wachten en wrijf dan zachtjes naar onder en vervolgens naar boven.

Ik heb deze remover nu al een tijdje in gebruik en deze reiniger deinst zelfs niet terug voor een zware oogmake-up met glitters en flink gepigmenteerde producten. Deze reiniger werkt snel en effectief en laat geen vettig laagje achter op het oog. Ik heb snel last van prikkerige ogen bij make-up removers maar bij deze Carita is dat niet het geval. Ik vind het vooral fijn dat het product zo snel zijn werk doet, niets vervelender dan tig keer een watje langs je oog moeten halen omdat je nog restjes make-up ziet. Deze high tech formule voor gevoelige ogen versterkt tevens zwakke wimpers en verminderd donkere kringen onder de ogen.

Op de Carita website vind je een overzicht van Carita verkooppunten, uitleg over de Carita schoonheidsbehandelingen en het complete productoverzicht. Ik heb net ook al uitgebreid op de site gekeken en heb toch al een aardig Carita verlanglijstje gemaakt, vooral de reiniging, crème en sérum des lagons en zonverzorging zien er veelbelovend uit, net als de haarverzorging trouwens. Wordt vast en zeker vervolgd....


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk en interessant artikel.
    Zelf draag ik niet zo vaak oogschaduw, maar als ik dat wel doe en het wil schoonmaken krijg ik ook geirriteerde ogen.
    Misschien is dit ook wel een heel goed product voor mij.
    Dank je wel voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Melanie :) vervelend is dat toch die prikkende ogen, ik denk echt dat het de moeite loont om deze eens te proberen. Gewoon eens een Carita salon binnenstappen en desnoods vragen of je deze remover eens mag proberen, misschien hebben ze zelfs wel een klein testertje. succes!

      Verwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)