dinsdag 13 september 2016

Dolce & Gabbana Light Blue Capri limited editions

Dolce & Gabbana Light Blue Capri limited editions

De jaarlijkse vakantie in Italië is alweer een herinnering, ik verlang terug naar de geur van Italië, het eten, de taal en het warme gevoel dat het land mij geeft (ondanks de hoge temperaturen is het hier toch anders...).

Dolce&Gabbana snappen het volgens mij ook, met hun parfums weten ze telkens weer het Italiaanse gevoel bij mij op te roepen en ook de laatste creaties zijn weer een schot in de roos. Misschien hebben ze wel heimwee als ze op reis gaan en geven hun geuren hun een beetje het gevoel thuis te zijn, als dat zo is werkt het voor mij om het vakantiegevoel weer op te roepen.


Dolce&Gabbana Light blue Love in Capri en Beauty of Capri zijn de twee nieuwe limited editions (niet te lang meer wachten dus) die het prachtige eiland Capri als inspiratiebron hadden. De azuurblauwe zee en witte vakantievilla's waren destijds de inspiratiebron voor de oorspronkelijke light blue geuren en het viel mij ook op dat deze limited editions het meest van het origineel weg hebben.


Love in Capri for women is gebaseerd op de crèmekleurige kamperfoelie die weelderig groeit op Capri. De geur opent met de frisse citrusnoten van citroen en mandarijn, dat kan ook eigenlijk niet anders want citroenen zijn het symbool voor Capri, ze schijnen daar reusachtig te zijn. Witte bloemen vormen het hart van de geur, kamperfoelie, amandelbloesem, jasmijn en heliotroop zorgen voor een subtiel sensueel tintje. Muskus, cederhout en amber zorgen voor een mooie finale en brengen deze frisse bloemige geur mooi in balans.

Love in Capri is net iets zwoeler dan de originele Light blue, knap hoe ze weer een nieuwe variatie op deze klassieker hebben bedacht. Light blue Love in Capri is een frisse citrusachtige geur met een zacht en vrouwelijk bloemig hart. Ik draag de geur met heel veel plezier en droom zo nu en dan weg naar de dagen die ik in Italië doorbracht....


Nu vind ik het zelf lekker om een beetje Italië in mijn dagelijkse routine te brengen door de dag te beginnen met een lekkere cappuccino maar ook bij manlief vind ik een vleugje Italië op de huid erg fijn. Beauty of Capri is geïnspireerd op de glinsterende maar robuuste rotslandschappen langs de kustlijn.

Deze gelimiteerde Light blue herengeur is wederom een pittige houtachtige geur maar door de geurnoten van bittere sinaasappel, Siciliaanse bergamot en de aromatische cédrat citroen van Capri. Neroli van sinaasappelbloesem zorgt samen met sechuan peper en de zilte geur van zeewater voor een frisse touch waarna cederhout, vetiver, mirre en muskus zorgen voor een krachtige, mannelijke finish. Simpelweg goddelijk! De geur is fris maar toch pittig en erg sexy.


Elk jaar kijk ik weer uit naar deze gelimiteerde geuren en hoewel we nu eerst nog gaan genieten van de herfst en nazomer voordat ik aan de winterslaap ga ben ik nu al nieuwsgierig naar de lanceringen van volgend jaar. Mij benieuwen naar welke bestemming ze ons dan weer mee gaan nemen....

Mocht je naar Capri gaan dan tipt het designerduo trouwens om een ijsje te eten bij Buonocore, s'avonds ergens te luisteren naar live muziek, te genieten van de wandelingen over het eiland en een aperitief te bestellen bij een van de bars in het Piazetta, liefst een limoncello van citroenen van Capri. Ik heb het eiland al op mijn travel wishlist gezet....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)