dinsdag 21 februari 2017

Haircare favorieten 2016

Haircare, Styling & tools

Hoewel ik meestal niet verder kom dan een knot of paardestaart vind ik fris en verzorgd haar wel heel erg belangrijk. Ik baal ervan als ik mijn dag verkeerd plan en geen tijd heb om het even te föhnen na het douchen want als mijn haar lekker zit dan voel ik me gewoon een stuk prettiger, ook als ik het dan gewoon maar in een paardenstaart draag. 

Ik vind het ook wel leuk om mijn natuurlijke krul te laten zitten maar dat is veel meer werk dan eenmalig uitföhnen, dan heb ik een dag of 5 geen omkijken naar mijn haar terwijl krullen toch wat meer aandacht nodig hebben. Stiekem zou ik mijn haar ook een stuk korter willen, het komt momenteel tot mijn behaband en schouderlang lijkt mij een stuk praktischer, maar stiekem wil ik ook wel weer wat blonder.... Anyway, lekker haar vraagt om fijne tools en goede verzorging, hier mijn favorietjes van vorig jaar (en sommigen zelfs al van het jaar daarvoor).


De Jean Peau haarborstel is voor mij onmisbaar, Jean Peau is eigenlijk een professioneel verzorgingsmerk voor hondentrimmers en ik hoorde er op hondententoonstellingen zoveel goeds over dat ik toch besloot om een set aan te schaffen. Na het wassen gebruik ik niet eens meer een conditioner want deze borstel gaat moeiteloos door mijn lange haar. Ik heb de grote variant in de badkamer en de mini in mijn handtas.

Een hele fijne uitvinding zijn de bijzondere Penguin haarclips. De meeste haarclips glijden na het fönhen direct weer uit mijn haar maar de bijzondere Penguin clips zijn stevig en door hun bijzondere vormgeving blijven ze prima zitten in mijn haar. Onmisbaar als ik mijn haar ga föhnen.


Qua shampoo gebruik ik al zeker twee jaar de Jane Iredale Shampoo & Conditioner, eigenlijk is dit een reiniger voor je penselen maar na het schoonmaken met deze shampoo hadden ze zo'n mooie glans dat ik mijn haar er ook eens mee heb gewassen...Sindsdien wil ik eigenlijk niet anders meer. De shampoo heeft een natuurlijke geur (citroen) en wast kraakhelder schoon. Als ik dan toch eens een conditioner wil gebruiken dan is de Moisture Velvet van Shu Uemura favoriet, intensief voedend maar toch verzwaart hij het haar niet en maakt het ook niet onnatuurlijk glad wat veel producten met siliconen doen. Deze conditioner verzorgt en maakt mijn haar natuurlijk glanzend.

Op de dagen dat ik mijn natuurlijke krul wil benadrukken dan is de Davines This is a curl moisturizing mousse de perfecte keuze voor veerkrachtige beweeglijke krullen. Wil ik mijn haar liever glad en golvend? Dan helpt de Incroyable blowdry van Kérastase mij daarbij. Deze luchtige verzorging verlengt de houdbaarheid van je gestylde lokken en ook een flinke windhoos of klein regenbuitje zorgen niet meteen voor kopzorgen. Mijn haar blijft enorm lang glad zonder meteen te pluizen bij een beetje vocht. Of ik nu kies voor krullen of glamourgolven, de Phyto Plage beschermende spray zorgt voor bescherming tegen UV straling en glans maar het meest fijne van die spray is toch wel de goddelijke zomerse geur.


Als afsluiter van dit overzichtje twee producten die zorgen voor de perfecte finishing touch, de Molding Mud van Sebastian is en blijft een klassieker en een top product voor het haar. Deze pommade/wax zorgt voor prachtig gedefineerde krullen en meer textuur in het haar. Een echte haircare icon. 

De Baume Double J van Kérastase houdt eigenwijze pluizige plukjes op hun plek en zorgt voor een mooie fixatie van spiraalkrullen van de krultang, een beetje baume op de vingertoppen verdelen over de lengten van de krul zorgt voor een krul die mooi blijft zitten. 

Er volgen nog twee favorieten items, je hebt inmiddels een aardig idee van de producten die er in mijn badkamer te vinden zijn denk ik zo. Eén ding is zeker, het zijn er niet weinig en tussen alle producten zitten miskopen en toppers maar ik hoop je met mijn favorietjes toch een beetje wegwijs te maken in het enorme aanbod in parfumerie en schoonheidssalon. Wordt vervolgd....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)