dinsdag 11 april 2017

Frisse geuren voor de man






Ikzelf heb mijn geurgarderobe alweer voorzien van een lente update en ik doe dit ook voor manlief. Als de dagen langer worden dan worden de zwaardere kruidigere geuren vervangen door de wat frissere lichtere herengeuren. Bestaande lente en zomertoppers worden weer tevoorschijn gehaald en nieuwkomers in geurland krijgen een prominent plekje op de geurplank.

Een geur die al een paar jaar favoriet is is Loewe Sport 7, Loewe is een merk dat niet meteen bij iedereen bekend is maar ze brengen enorm mooie geuren uit. Van origine is het Spaanse Loewe fabrikant van luxe lederwaren en de sprong van lederwaren naar parfums is door meer labels met succes uitgevoerd. Zo ook Loewe dus die prachtige klassiekers op haar naam heeft staan maar ook hele mooie modern classics aflevert waaronder Loewe Sport 7. De geur opent met mandarijn en yuzu waarna munt, tomaat en neroli de geur een friszoete twist geven die wordt afgesloten door de mystieke geurnoten van amber en wierook. Een bijzondere geur die je vind bij geselecteerde parfumeriezaken.


Hugo Iced moest de meest frisse HUGO geur ever worden en daarvoor hebben ze bij Boss hun beste beentje voorgezet. Iced is een frisse houtachtige geur voor de moderne urban avonturier met topnoten van ijzige munt, wilde thee, hout en vetiver. Dat ruikt heerlijk fris en toch ook met pit. HUGO Iced zorgt direct voor verfrissing in tegenstelling tot de nieuwe campagne waar ik het erg warm van krijg, dit door de bijdrage van de zeer mooi opgedroogde Zac Efron.

Ik heb er een tijdje aan moeten wennen dat hij geen tierneridool meer is maar een erg mannelijk en welgevormd acteur, inmiddels zwijmel ik samen met stiefpuberdochter weg bij zijn films. Ze werd lichtelijk groen van jaloezie toen ze onderstaande foto zag en baalde enorm dat ik de kartonnen Zac niet mee naar huis had gesmokkeld. Maar terug naar HUGO, ik vind Zac een briljante keuze, hij IS de HUGO man, casual, sexy en energiek.




Boss Bottled is net als HUGO een begrip binnen de geurenwereld en ook Bottled is al jaren een bestseller en veel dragers hebben toch al jaren een monogame relatie met deze geur. Om het spannend te houden lanceert Boss regelmatig fijne limited editions en variaties van deze geur. Boss Bottled Unlimited is hier een fijn voorbeeld van, 

Waar de klassieke Boss Bottled kruidig en zakelijk is is Unlimited een frisser statement van de Boss drager. Deze energieke en mannelijke geur is een sportieve mix van munt, grapefruit, ananas, kaneel, roos, sandelhout, muskus en viooltjes. Dat klinkt misschien heel lieflijk en zacht maar deze geur is een energieke boost met een typische sexy Hugo Boss vibe.


Nu de lente is begonnen en de zomer in aantocht is verschijnen er steeds meer frisse geuren in de schappen van de parfumerie (voor de dames en heren in de parfumerie altijd weer een heel gepuzzel om al dat moois een plekje te geven). Een paar voorbeelden van interessante nieuwkomers zijn Diesel Only The Brave High, Jil Sander Sun Men Sport, Boss Bottled Tonic en Eternity for men summer. Grappig detail is dat gember een prominente rol speelt in de nieuwe geuren wat misschien ook logisch is, gember is zowel fris als een tikje 'pikant'.

Boss Bottled Tonic en Only The Brave High openen allebei met frisse grapefruit maar gaan daarna hun eigen weg, Bottled Tonic is fris door grapefruit, citroen en bittere sinaasappel maar kruidig en aards door gember, kaneel en vetiver. Only The Brave High is ook fris maar meer houtachtig door de compositie te voorzien van grapefruit, gember, munt, yuzu, geranium, hout en amber.


Jil Sander Sun men Sport is ook een houtachtige geur met een frisse mix van bergamot, gember, kardemom, viooljes, muskus en hout. De klassieke Eternity for men is een van mijn absolute favorieten wat herengeuren betreft en ook de Summer editie van 2017 heeft een veelbelovende compositie die door Calvin Klein wordt omschreven als sensueel, clean en opwindend, nou nou dat belooft wat!

Eternity for men Summer is een mix van salie, bergamot, gember, jasmijn, kokoswater, viooltjes, sandelhout, vetiver en zoutige muskus. Als ik dat zo lees dan hoop ik dat de geur ruikt zoals de huid zou ruiken na een dag zon en zilte zee. Boss Bottled Unlimited, HUGO iced en Loewe Sport 7 zijn al verkrijgbaar, de andere vier geuren kunnen elk moment arriveren in de parfumerie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)