dinsdag 4 april 2017

Weer strak na de baby?

Slimming & firming bodycare


Mijn mini wordt deze week 14 maanden en mijn lijf heeft de afgelopen 2 jaar nogal veel verschillende afmetingen gehad, in Januari 2015 woog ik meer dan 80 kilo, dat was minstens 5 kilo teveel met mijn lengte van 1.72. Met behulp van Infragligne wist ik er 5 kilo af te diëten en sporten maar toen bleek ik in verwachting te zijn.

Diëten en zwangerschap gaan niet samen maar de gezonde eetgewoonten bleven toch redelijk in stand al waren er hier en daar wel uitschieters en ik had soms s'nachts razende honger waarna ik een stapel volkorenboterhammen verslond. Op de dag voor de geboorte van mijn dochter gaf de weegschaal bij de gynaecoloog 105.6 kilo aan (ik maak geen grapje) wat toch wel zorgde voor de nodige paniek maar ik had wel wat anders aan mijn hoofd (de naderende bevalling) dus vertrouwde ik er maar op dat die kilo's ooit wel zouden verdwijnen.

links 36 weken zwanger en een lekkere bolle toet en rechts toen mini 11 maanden was

Direct na de geboorte was er nog niet veel gewicht vanaf, kleine uk woog net 3 kilo dus dat was een druppel op een gloeiende plaat maar langzaam aan zag ik hoe mijn meisje steeds groter groeide en ik weer langzaam mijn oude vorm aan begon te nemen. Op één kilo na weeg ik hetzelfde als toen ik net in verwachting was. Ik eet nog altijd veel maar ik kies voor gezond, zo leg ik minstens de helft van mijn bord vol met groenten en ben heel bewust bezig met mijn voeding. Ik lees steeds meer etiketten en probeer zoveel mogelijk onnodige rommel te vermijden. Daarnaast drink ik veel water en wandel lekker veel met de hondjes, kleine uk valt lekker in slaap als we wandelen dus dat is mooi meegenomen. Dus met die kilo's zit het op zich wel goed, grappig is dat ik slankere benen heb dan voor de baby, minder grappig is de muffintop die ik ineens heb als ik een spijkerbroek draag. Ik heb de spijkerbroeken al uit mijn kast verbannen maar dat is natuurlijk geen serieuze oplossing.

Omdat ik een beetje bang was voor loshangend vel na de bevalling smeerde ik al tijdens de zwangerschap flink met Weleda en Comfort zone olie om striae te voorkomen en het bindweefsel soepel te houden. Na de bevalling was het vooral een kwestie van het omgekeerde proces in goede banen te leiden. Een flink arsenaal aan verstevigende producten zou mij hierbij helpen maar ik moest nog veel leren en met bepaalde zaken rekening houden want ik geef nog altijd borstvoeding en je moet dan ook een beetje opletten wat je smeert want sommige bestanddelen komen via je bloedbaan in je melk terecht. Jammer maar helaas maar gelukkig waren er ook genoeg producten zonder cafeïne waarmee ik lekker kon smeren en de producten mét moeten maar even wachten tot de borstvoeding stopt. Wanneer dat is? Geen idee, maar ik heb er vertrouwen in dat het voor haar 18e wel afgelopen zal zijn.


De Comfort zone elasticizing oil was een heerlijk product om mijn bolle gespannen buik mee in te smeren, de olie had een hele natuurlijke geur en was ontzettend fijn in gebruik. Ik was echt een beetje sip toen de flacon leeg was. Uit enthousiasme besloot ik dat de celullite producten mij na de bevalling weer strak moesten krijgen maar ik las te laat dat deze producten worden afgeraden tijdens de borstvoeding vanwege de in de producten aanwezige cafeïne. Ik heb deze producten door iemand anders laten testen en zowel de romige crème als effectieve patches werden zeer gewaardeerd maar daarover binnenkort meer in een apart artikel.

Naast je buik hebben ook je borsten het flink te verduren tijdens en na de zwangerschap, tijdens de zwangerschap nemen ze al flink toe in formaat maar wat er na de bevalling gebeurt valt met geen pen te beschrijven...Ik was al gezegend met een flinke cupmaat maar het formaat van mijn borsten na de bevalling was redelijk intimiderend te noemen... Gelukkig had de baby daar geen last van en liet zich niet door het formaat van de wijs brengen. Nu na ruim een jaar borstvoeden hebben ze weer hetzelfde formaat als voor de zwangerschap.

Om je borsten mooi stevig te houden zijn er ook veel fijne producten verkrijgbaar, al was ik een beetje terughoudend om iets op mijn borsten te smeren vanwege de borstvoeding. Ik vond het zeker de eerste maanden sowieso fijner om zuinig te zijn met parfum zodat de baby vooral mijn eigen geur kon ruiken. Ik kan dus niet zeggen of dat invloed heeft gehad op de stevigheid van mijn huid. Qua stevigheid zijn mijn borsten niet hetzelfde als voorheen maar dat is ook wel logisch na de verschillende formaten die ze de afgelopen tijd hebben gehad. En ik ben 35 dus de zwaartekracht begint nu ook langzaamaan mee te tellen. Ik ben eigenlijk pas weer begonnen met smeren, de Clarins lait buste mag ook tijdens de zwangerschap en het borstvoeden gebruikt worden maar vanwege het geurverhaal was ik toch wat voorzichtig. Deze lichte fluide met subtiele geur zorgt voor hydratatie en versteviging van de huid en vormt een onzichtbare beha om de borsten. Ik hoop toch dat er nog wat schade hersteld zal worden want de huid is echt serieus opgerekt.

De Sisley Phytobuste heeft een update gehad en gaat nu door het leven als de Phytobuste+. Dit product heb ik in het verleden vaker gebruikt als kuur om die zone stevig te houden tijdens diëten en met succes. Of de vernieuwde formule nog beter is kan ik helaas niet zeggen omdat het product cafeïne bevat en ik het daardoor spijtig genoeg nog niet mag gebruiken.


Collistar is de onbetwiste leider op het gebied van afslankende cosmetica uit Italïe, de combinatie van weldadige texuren en innovatieve technologie zorgt voor producten die heel fijn zijn in het gebruik en ook zichtbaar resultaat opleveren. De Talasso scrub heb ik altijd binnen handbereik als ik ga douchen (ik heb een miniatuur die ik bijvul vanuit mijn grote pot daarom komen het potje en de inhoud niet overeen) want deze scrub met 90(!) soorten zeezout zorgt voor een gladde huid en een extra boost door de essentiële oliën. De speciale geur is vooral fijn als je een beetje last hebt van een verstopte neus, je krijgt meteen meer lucht. 

Collistar heeft een slim systeem bedacht waarbij je zowel overdag als s'nachts je celullite aanpakt, het Anticellulite slimming superconcentrate zorgt door het sterke vochtafdrijvende effect dat je cellulite minder zichtbaar is. Zeezout, plankton extracten en cafeïne zorgen ervoor dat het aanzicht van cellulite vermindert terwijl je slaapt. Helaas bevat dit product cafeïne dus tijdens de zwangerschap en borstvoeding mag je dit niet gebruiken maar als je hier geen rekening mee hoeft te houden dan is dit een echte aanrader, helemaal in combinatie met de Pure active anticellulite capsules. 

De Intensive firming cream in maxi size pot van 400ml (smeren maar!) heeft een fluwelige textuur en zorgt ervoor dat de huid veerkrachtiger wordt. Een mix van olijfolie, vitamine E, hyaluronzuur en tarwekiemproteïnen zorgen ervoor dat de huid van vocht en voeding wordt voorzien. Collistar adviseert dit product ook aan sporters die een toename van spiermassa kunnen verwachten, want ook sporters kunnen last krijgen van striae als ze te snel groeien. Dit product is dus heel fijn om een toe-of afname van de huid een beetje op te vangen. Door de lekkere romige textuur kan je het ook goed inmasseren en voelt de huid lekker soepel aan. 



Ook Clarins heeft een hele fijne verstevigende crème, de Extra-firming body cream zorgt voor een stevigere huid dankzij extracten uit citroentijm en bocoa extract. Shea butter zorgt voor een intense verzorging en een rijke textuur. Dit product smeert zooooo fijn uit en is geschikt tijdens de zwangerschap maar ook tijdens een vermageringskuur of als anti-aging versteviging. 

Één van de fijnste anticellulite producten ever is de Lift Minceur, het verkoelende tintelende gevoel op de huid na het aanbrengen is een extra stimulans om meteen wat oefeningen te gaan doen en ook via spierversteviging aan een ranker silhouet te werken (uiteraard is sporten en bewegen een must als je jezelf opnieuw wilt vormgeven maar het ontbreekt mij vaak aan motivatie...). De Lift minceur bevat cafeïne (jammer voor mij), paardenkastanje, zonnebloem en watermunt die samen zorgen voor vochtafdrijving, een comfortabel aanvoelende huid en een vermindering in groei van vetkussentjes. Als je dit product aanbrengt volgens de speciale instructies uit de bijsluiter dan haal je het meeste uit dit product. 

Nog drie fijne verstevigers zijn de Crème de corps van Kiehl's, Philosophy's Amazing Grace firming body emulsion en de Hannah body cream. De crème de corps is één van mijn all-time favorites en ik betreur het altijd weer als de pot leeg is. Vooral de soy milk & honey whipped body butter is onweerstaanbaar fijn door de honingzoete geur en romige textuur. Ook toen de huid op mijn buik flink moest afzien en strakgespannen stond was het heerlijk om mijn buik met deze crème in te smeren.

De  Amazing Grace perfumed firming lotion van Philosophy combineert de zachte subtiele geur van Amazing Grace (onder andere lelietje-van-dalen) met een flinke dosis werkzame stoffen waaronder macadamia olie, shea butter en vitamine E. De rijke maar snel intrekkende emulsie is heerlijk subtiel geparfumeerd en dat verstevigende effect is een aangename bonus, een heel leuk kraamgeschenk voor de verse mama! De royale pompflacon bevat 480ml dus gaat lekker lang mee. 

Maar het kan nog groter, in de mooie basic verpakking van de Hannah body cream schuilt maar liefst 500ml! Deze rijke crème bevat macadamia olie, antioxidanten en vochtafdrijvend en verstevigende cafeïne. Als die cafeïne bezwaarlijk is dan is de body oil ook een fijne optie, die bestaat uit een rijke mix van arganolie en macadamia olie. De crème heeft een heerlijke aangename textuur die vlot intrekt maar toch heel erg voedend is en zorgt voor een zachte glanzende huid. De olie heb ik helaas (nog) geen ervaring mee. 


Een kwaaltje waar ik overigens op gerekend had maar die gelukkig wegbleef zijn de ontsierende en pijnlijke spataderen. Ik snap nog steeds niet waarom mijn benen niet vol zitten met gesprongen adertjes maar ben er wel heel erg blij mee. Voor het geval dat had ik de RemeScar in huis gehaald, een middeltje om oppervlakkige spataders te helpen genezen. Het product vormt een beschermend laagje over de getroffen zone en zorgt voor een snellere genezing en afname van roodheid al na het eerste gebruik. Of dit waar is? Ik kan je daar (gelukkig voor mij) niets over zeggen.

Een product dat ik de afgelopen maanden wel heel veel gebruikt heb is de body brush van Remington. De body brush is verkrijgbaar in een complete set met twee opzetstukken en een roterende basis. Je gebruikt de polijstende borstel onder de douche en de andere op de droge huid om de microcirculatie te stimuleren en de huid gladder te maken. Met behulp van het bijgeleverde snoer kan je de borstel opladen voor draadloos gebruik.

Zo, dat waren heel wat potten en flacons... Op de vetreserves rond mijn taille na ben ik best tevreden met mijn lijf, trots op het wonder dat het heeft voorgebracht en trots op de mate waarin het de oorspronkelijke vorm weer heeft aangenomen zonder al te grote schade. Er kan veel veranderen in een jaar en op hele korte termijn kan je natuurlijk geen wonderen verwachten maar met een gezond eetpatroon, voldoende (doelgerichte) beweging en een fijne verzorgingsroutine kom je echt al heel ver. Kwestie van volhouden en jezelf af en toe even extra vertroetelen. Nu de zomer in aantocht komt is het tijd om nog even wat extra kilo's weg te werken en vooral te stoomlijnen, ik heb zo geen zin in die oefeningen maar het oog wil ook wat. Dus ik heb mijn yogamat weer tevoorschijn gehaald en ben weer extra fanatiek gaan smeren, want er is hoop, ook na 30 extra kilo's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)