woensdag 21 februari 2018

Go Winter Glow


Gesprongen lippen, ruwe roodgekleurde wangen, de look die bij mij meestal samengaat met de winter maar met de juiste producten zorg je binnen no-time voor een stralende winter glow. Met de hashtag #Ohmyglow zorgt Planet Parfum voor een stralend offensief tegen de winterse doffe huid.


De glowy look laat zich niet in een hokje plaatsen, glans en een subtiel glittertje zijn toegestaan maar het draait vooral om een mooie verzorgde basis die door een paar strategisch geplaatste glansjes nog mooier naar voren komt.


Er zijn een paar basis stappen, zo bestaat de eerste stap uit een primer of basis voor je foundation, als het even kan een oplichtende basis. Clarins lanceerde vorige maand een reeks van 6 speciale SOS primers voor onder je foundation. Er zijn maar liefst 6 tinten zodat de meest voorkomende huidprobleempjes die die mooie egale huid niet tot zijn recht laten komen verdoezelt kunnen worden.


Na de primer volgt een foundation die goed past bij jouw huidtype en natuurlijk je huidskleur. Estée Lauder heeft de collectie Double wear foundations onlangs uitgebreid met twee nieuwe tinten, Make-up Studio heeft een mooi mineraal poeder als foundation en ook bij merken als IMAN en Make UP For Ever vind je eindeloos veel texturen en tinten.

Even uitproberen en kijken wat voor jou het beste werkt. Ik vind een los of compact mineraal poeder het prettigste als foundation, aanbrengen met een groot "kabuki" penseel voor een naturel maar toch camouflerend effect.


Stap drie is een beige blush met een vleugje roze, mooi maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan een frisse rozige peachy tint, mijn favoriet is al jaren de Clarins Blush prodige in 02 Soft Peach.

Tenslotte breng je een highlighter aan op de 'bolle" gedeeltes van je gezicht. Highlighters zijn echt mijn grootste zwakte, nou vooruit, één van mijn grootste zwaktes dan. Ze zijn er van vloeibaar tot compact, van poeder tot crème en dan zijn er ook nog eens diverse "finishes" (parelmoer, metallic, glitter, iriserend, glinsterend) en tinten...


Anne Lallemand, de make-up artist van Planet Parfum geeft daarnaast nog eens drie extra tips om die stralende prachtige look te krijgen. Hoeveel je van nature straalt verschilt per persoon maar met een goede egale basis kom je al heel erg ver.

Die egale basis is natuurlijk het resultaat van het goed en regelmatig verzorgen van je huid (van buiten en binnen dus ook goed water drinken en een voeding vol vitaminen en mineralen). Door regelmatig te scrubben en te smeren met een voedend en hydraterend masker geef je je natuurlijke glow nog eens een extra boost. Fijne exfoliërende producten zijn de milde peeling van Estelle & Thild en de Starskin peeling puffs.


Fijne maskers zijn de Starskin red carpet ready sheet masks, in de verpakkingen zit een compres met een flinke hoeveelheid verzorgend product voor een stralend en gehydrateerd huidje. Ook het Clarins SOS Hydra masker zorgt voor een snelle opfrisser.

Strobing is een woord dat je ook vaak tegenkomt als het over een glowy look gaat maar bij strobing mag het allemaal wat extremer. Bij strobing begin je bij dezelfde egale basis maar in plaats van een subtiel glinsterende highlighter mag je gerust een metallic finish over een vette basislaag aanbrengen voor een bijzonder glanzend effect. Die balsem (denk Eight hour cream van Elizabeth Arden) kan je ook solo gebruiken als glansmiddel.

Elizabeth Arden Eight Hour cream 


Mooi? Ik persoonlijk vind het meer iets voor op de rode loper of voor fotoshoots want ik frummel nogal veel aan mijn gezicht dus vrees dat die balsem dan vrij snel op plekken zit waar hij niet moet zitten en dat is dan weer een vette #fail #nietzoglowy. Ik gebruik deze heerlijke balsem liever voor pijnlijke droge plekjes want hij is niet alleen heel erg glanzend maar ook enorm verzorgend. 

Uiteraard kan je bij de filialen van Planet Parfum en via de webshop (met daarin een aantal hele gave  merken zoals Make Up For Ever, IMAN, Starskin, Giorgio Armani beauty, Make-up Studio, Sensai, OPI en Essie) terecht voor al dit moois. 

Ik ga nog eens lekker spelen met al mijn highlighters, binnenkort ga ik ze weer eens uitebreid reviewen, en deze beauty van Giorgio Armani is dan als eerste aan de beurt. Wordt vervolgd....